ORKESTER

Jeg har tidligere antydet at bildene i dette album er verbale. Det har riktignok kommet henvendelser fra lesere som mener at de har problemer med å få lastet opp (eller ned) de visuelle bildene, altså de fotografiene som de hadde forventet å finne her. De regner vel med at slike finnes siden det faktisk hele tiden er snakk om album og bilder, men slik er det altså ikke. I den tro at leserne selv utmerket godt kan fremkalle (visualisere) bildene på sine egne netthinner, har jeg ikke tenkt å forstyrre dem med annet enn mine verbale varianter.

Likevel kan det gjøres unntak. Derfor offentliggjøres her et bilde som faktisk er ikke mindre enn to bilder, nemlig en slags dobbelselfie, resultatet av et eksperiment som ble gjort en gang på slutten av 70-tallet. Bildet har tittelen «Enmannsorkesteret», eventuelt «Multiinstrumentalisten», og idéen sprang nok ut av det faktum at jeg disponerte en rekke instrumenter som jeg bare delvis var i stand til å spille på. Jeg innrømmer gjerne at det fantes en håpløs drøm om å kunne mestre flere av dem, om ikke samtidig.

Bildet, som er tatt som en slags dobbeleksponering med åpen blender i dunkel stuebelysning, viser undertegnede spillende både gitar og tverrfløyte. Altså samtidig, om man kjøper den illusjonen. Jeg mener å huske at det også ble gjort forsøk på en kvadruppelselfie, der jeg i tillegg spilte banjo og fiolin, altså hele fire instrumenter (Imponerende!), men sannsynligvis ble dette for mye for den åpne blenderen, og dette bildet er ikke bevart som fotografi. Bare som et minne. Men som et minne er det da vel like viktig?

Del denne siden